Jeg husket at når jeg lagde denne blogg-delen på nettsiden min, hadde jeg jo lyst å dele litt mer enn bare bedriften og produkter. Etter jeg var i avisen i begynnelsen av august har jeg fått mye spørsmål og faktisk telefoner fra mennesker rundt i Norge. Alle sammen vil bare vite mer, så her kommer en liten oppsummering på mitt liv de siste årene, på godt og vondt!

Jeg tok bachelor i grafisk design og master i visuell kommunikasjon hos Southampton Solent University og var ferdig der høsten 2016. Alle som har tatt utdanning vet at det er tungt, det er hardt og måten man kommer seg gjennom det og klarer å holde motet oppe er: jobber jeg hardt nå og får gode karakterer så kommer jeg til å få meg en god jobb på slutten. For min del var det akkurat dette jeg tenkte. Jeg fikk B på bacheloren, både i gjennomsnitt og på bacheloroppgaven, vi fikk klar beskjed om å forvente å gå ned en karakter på masteren. Jeg tok det som en utfordring for å jobbe ett par gir hardere og avsluttet masteren med A, igjen både i gjennomsnitt og på masteroppgaven.

Før jeg flyttet hjem satt jeg og sydde portfoliobøker for hånd, jeg sendte ut håndlagde, hardcover porteføljer til de største byråene i Bergen. Jeg sydde og sendte ut 8 bøker, 1 byrå sendte meg e-post som takk. Hørte aldri noe mer fra noen av de andre.

De neste to årene var det jobbsøking, jobbintervju og psykologtimer som stod på timeplan. Jeg tror virkelig ikke folk forstår hvor tungt det er å gå lenge som arbeidssøker. Man søker, søker og søker. Går på jobbintervju etter jobbintervju. Møter hyggelige mennesker og drømmer om å jobbe her og der med ditt og datt. Også får man avslag på avslag toppet med litt avslag. Gang på gang på gang. Også skal du neste dag eller neste uke i nytt intervju og fortelle om hvor fantastisk du er, når du absolutt ikke tror du er noen ting lengre. Hvordan kan du være noe når 20 bedrifter har møtt deg og gitt deg avslag? Og flere hundre har lest CV og søknad og ikke vil møte deg en gang. Det blir personlig til slutt.

Da var det nok. Jeg måtte satse på meg selv, jeg kunne ikke lengre håpe at noen skulle komme og redde meg ut av dritten. Det var da jeg sluttet å søke på jobber og startet BMdesign. Det er det jeg har fått mest spørsmål om, men det tar jeg for seg selv en annen gang!

Håper dere liker at jeg deler litt, så kommer fortsettelsen snart! 🙂