Verdens beste oreo kake er faktisk vegansk! Melkefri og kan lett gjøres soyafri også. Den har 3 lag, bunn, sjokolademousse og kremost pluss i denne oppskriften forteller jeg også hvordan du kan pynte den!

Ingredienser

2 pakker Oreo-kjeks
75 g vegansk smør
6 dl vegansk vispbar fløte (Gryr, Alpro eller lignende)
250 g (200 g til kaken og 50 g til pynt) melkefri sjokolade (fx Plamil, litt midt mellom i mørkhet. Ikke melkesjokolade og ikke mørk)
2,5 dl melis
225 g vegansk kremost (Tofutti, Oatly eller lignende)

Bunn

225 g Oreo-kjeks
75 g vegans smør

Pulveriser Oreo kjeksene, smelt smøret og hell over kjeksen og bland. Hell i en 20-25 cm rund kakeform. Fordel jevnt ut over og pakk det godt ned. Sett i kjøleskap mens du lager resten.

Sjokolademousse

4 dl vegansk vispbar fløte (Gryr er veldig bra soyafri variant)
200 g melkefri sjokolade

Pisk fløten fast og luftig, smelt sjokoladen og hell i mens det visper. Hell moussen over bunnen, spre jevnt ut over og sett i kjøleskap mens du lager resten.

Kremost

2 dl vegansk vispbar fløte
2,5 dl melis
225 g vegansk kremost (Oatly påMackan er kjempe bra soyafri alternativ)
4 Oreo-kjeks

Visp fløte og melis fast og luftig, ha i kremost og visp sammen. Ta Oreo kjeks i en pose og knus litt med hendene, bland inn i kremost-blandingen. Hell jevnt over sjokolademoussen og sett i kjøleskapet i ca 1 time, til det er passe fast.

Pynt

50 g melkefri sjokolade
4 Oreo-kjeks

Smelt sjokoladen, ha i en pose og lag ønsket mønster på toppen av kaken. Knus Oreo kjeks og strø over toppen.

Denne kan du godt lage dagen før den skal serveres, må bare oppbevares i kjøleskap!

Håper det smaker! 😀

(Denne oppskriften er inspirert og bygget videre fra Vegetarbloggen sin Oreokake)

Privacy Preference Center