Dette er slik jeg pusser alt sølvet mitt, til bunad og bestikk! Det er enkelt, greit og smertefritt!

Første steg er å vaske vasken. (Du kan også bruke ildfastform, men jeg liker best vasken.) Plugg i proppen og legg ett ark aluminiumsfolie i bunn. Ha i mye salt, bakepulver og ett par dråper oppvasksåpe. Fyll 5-10 cm kokvarmt vann, enten det varmeste i springen eller kok opp. Rør rundt og legg i sølvet. Alt må være borti aluminiumsfolien og ikke borti hverandre. La det ligge i 30 minutt.

Etter 30 minutt tar du opp en og en ting, helst med redskap, ikke ta på sølvet med bare hender, bruk hansker om nødvendig. Skyll med varmt vann og legg på ett håndkle. Tørk av alt vannet og bruk!

Husk å skylle aluminiumsfolien og gjenvinn den i glass & metall.

UPDATE: Jeg har fått litt spørsmål om hvor mye salt og bakepulver som skal brukes. Du må selvfølgelig se hvor stor vask/ildfastform du bruker, men i min vask bruker jeg ca 1 cup salt og ca 1/2 cup bakepulver.