Nesten tre år siden, på en strand i Portsmouth, UK ved solnedgang, gikk André ned på ett kne og spurte om jeg ville være hans kone.

5 august 2017 fikk vi ende ha drømme bryllupet. Utenom antrekket til André, fordi han fikk velge alt selv, var hele bryllupet vegansk! Jeg har fått en del spørsmål om detaljene så jeg tenkte jeg skulle samle all informasjon her. I tillegg til å være vegansk ville vi ha ett naturlig og jordnær tema og ha det så bærekraftig som mulig. Middagen og lokalet (med borddekking, servitører og alt) var bestilt gjennom Safari Catering i Bergen. Vi er så fornøyd med de og alt de gjorde for de og vil absolutt anbefale de!

Ikke vegansk, men super søtt. For våre sett av datoen kort brukte vi dette bilde av hunden vår med ett tre skilt som har «my humans are getting married» (menneskene mine skal gifte seg) laserkuttet på. Vi printet det på «Recycled Superior Card 300 g. Origin EU from 100% post consumer waste.» Vi printet også 4 stykk på ett A4 ark og kuttet uten noe avkutt og printet tosidig for å spare papir. Vi sendte de som måtte sendes i Recycled Envelope Natural made from 100% post consumer waste og de vi kunne levere personlig gjorde vi det.

Jeg lagde invitasjonene for hånd. Hadde noen vannmaling malerier av trær og grener. Printet på Recycled Superior Paper 120g. Origin EU from 100% post consumer waste. Jeg hadde ett bånd av jute sekkelerret (jute er plantefiber) og hemp hyssing knyttet i en sløyfe på forsiden. Disse var også sendt i Recycled Envelope Natural made from 100% post consumer waste og de fleste ble levert personlig.

Jeg lagde også en bryllups nettside for ekstra informasjon, så vi kunne spare litt papir på invitasjonen. Her hadde vi informasjon om lokalet, hotell og buss. Vi leide buss så alle kunne ta hele dagen. Fra hotellet til kirken til lokalet og tilbake til hotellet var det 57,6 km så de fleste tok bussen samlet og lot bilen stå. På nettsiden hadde vi også linker til ønskelistene og ett sted folk kunne sende inn musikkønsker. Vi hadde også en beskjed som fortalte at vi ikke ønsket innpakning på gavene, så der sparte vi mye avfall.

Vi fant dette fantastiske lokalet for middag og fest på Fanafjellet med sjøutsikt og best av alt er var det en gammel gård! Hovedhuset hadde panorama vinduer mot utsikten så naturen var rett der.

Meg, forloveren min og mest av alle min veldig talentfulle svigersøster lagde blomsterbukettene og mennene sine knapphullsblomster.

For bordene bestilte vi disse fantastiske hvite og grønne oppsatsene i trekasser med laserkuttet bordnummer. Oppsatsene hadde sukkulenter i potter som vi har tatt vare på og har i vinduet hjemme så lenge jeg klarer å holde de i live. På bordene hadde vi naturlig, ubleket jute (jute er plantefiber) løpere.

Vi hadde bordkort på ett enkelt stykke Recycled Superior Card 300 g. Origin EU from 100% post consumer waste. Vi lagde disse i en størrelse som det ikke ble noe avklipp av. Vi bestilte mini klesklyper i tre og hang dem fra vinglassene. Vi hadde også laserkuttet serviettringer i tre med initialene våre som gjestene kunne ta med hjem som minne.

Velkomstdrinken hadde vi «Pizzolato Spumante d’Italia Extra Dry» en musserende vin servert med bringebær. Vi fant ut den var vegansk på vegansamfunnet.no sin vinliste.

Siden vi skulle ha tapas ville vi gi gjestene valget mellom rød- og hvitvin til middagen. Hvitvinen vi hadde var «Vistamar Brisa Sauvignon Blanc 2016». Vi fant ut at den var vegasnk på kingsland-wines.com. Rødvinen vi hadde var «Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2015». Vi fant ut at den var vegansk på vegansamfunnet.no sin vinliste.

I baren etter middag hadde vi kartonger med «Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2015» for rødvin som vi fant ut var vegansk på vegansamfunnet.no sin vinliste, «Tommasi Pinot Grigio» for hvitvin som vi fant ut var vegansk på vegansamfunnet.no sin vinliste og «Cabernet Sauvignon Rosé» for rosévin som vi fant ut var vegansk på barnivore.com.

Jeg og broren min brygget 2 fat blond ale og 2 fat IPA, vi brukte algebasert klarningsmiddel og sparte emballasje ved å bruke fat.

Vi bestilte også Bailey’s Almande fra Amerika og hadde ett par forskjellige whiskey og cognac.

Til middag hadde vi vegansk tapas og dette var menyen:

 • Vegansk «kjøtt»boller i tomatsaus
 • Grillspyd med vegan pølser, paprika, løk og sopp
 • Bakt poteter med timian og maldon salt
 • Aloo-Paratha med mango chutney dip
 • Fylt sopp i kremsaus
 • Fylt paprika
 • Mango salsa
 • Vegansk aioli
 • Brushetta med soltørket tomat og asparges
 • Mikset salat med vegansk ravioli og urteolje med vegansk parmasan
 • Spansk potetsalat
 • Grønnsaksfat med hummus: gulrøtter, selleri, grønne oliven, paprika
 •  Focaccia med timian og maldon salt
 • Ciabatta med tomat

Til dessert hadde vi marsipankake, sjokoladekake med kaffeglasur og kokosflak, gulrotkake med kremostglasur, oreokake og fruktsalat med havrebasert vaniljesaus.

Marsipanen var uten egg og kaken var en blanding av ett par oppskrifter. Sjokoladekaken er den enkleste og beste kaken fra veganmisjonen.com. Gulrotkaken er fra Jane H. Johansen sin kokebok «Veganmat på sitt beste». Oreokaken er også en blanding av forskjellige oppskrifter.

Også var det reaksjonene! Wow, jeg hadde aldri sitt for meg bedre tilbakemeldinger. Av over 50 gjester var vi ca 3 som ikke spiste kjøtt. Vi hadde hatt mye skeptiske gjester på forhånd, til og med ett par irritert og sinte. Men hver eneste person spiste seg stappmette, elsket maten og var veldig positiv til hele opplevelsen.